Saunasaari on avoinna huhtikuun lopusta lokakuun puoleenväliin.  
     
 
 
  Saunasaaren tavoite  
     
  Saunasaaren tavoite on tarjota ihmisille paikka rauhoittumiseen, niin fyysiseen kuin henkiseen puhdistautumiseen ainutlaatuisessa merimaisemassa, Helsingin keskustassa. Paikka, jossa mieli virittyy ja virkistyy.  
     
 
 
     
  Saunasaari sijaitsee  
     
  Kruunuvuoren selällä, Vasikkasaaren pohjoiskärjessä sillalla yhdistetyssä pienessä saaressa, Suomenlinnan ja Laajasalon välissä n. 3 km Kauppatorilta, 15 min vesimatkan päässä.  
     
 


 
     
  Kuljetus  
     
  Saunasaareen kuljetus tapahtuu ryhmän koon mukaan erikseen tilattavalla 20 hengen taxiveneellä tai 70-90 hengen vesibussilla. Kuljetus voidaan sopia eripuolilta Helsinkiä. Noutoaika sovitaan vesitaxin tai vesibussin kanssa erikseen. Lisätietoja: http://www.aavalines.fi  
     
 
 
     
 
 
     
  Ruokailu  
     
 
Saunasaaren pitopalvelu on kehittänyt suussasulavan suosion saavuttaneita aterioita esim. "Rosvopaisti", "Nuotiolla loimutettu merilohi", "Kermainen merilohikeitto", sekä "Syyskesän rapujuhlat" Lisätietoja löydät sivultamme Saunasaaren pitopalvelu.
 
 
 
  Kokous- ja palaveripaikka  
     
 
Yritykset ovat löytäneet Saunasaaren inspiroivaksi kokouksien, koulutuksen ja palaverien pitopaikaksi. Haapasavun takkatupa on soveltunut 30 hengen koulutustilaksi ja uudessa kokousrakennuksessa riittää tilaa jopa 50 hengen kokouksille. Kokouksia on toteutunut eri pituisina, muutamasta tunnista aina kokopäivän ideariihiksi.
 
     
  Suunnittelu  
     
 
Suunnittelussa ja rakennusten sijoittelussa on otettu huomioon maasto ja saaren puusto; tervaleppiä ja August Ehrensvärdin saarnipuita on pyritty varjelemaan pieteetillä. Huomioon on otettu myös Saunasaaresta avautuvat ainutlaatuiset merimaisemat Suomenlinnaan, Helsingin keskustaan, Kruunuvuoren selälle ja Hevossalmen suuntaan. Saunasaaren rakentaminen liittyy läheisesti Vasikkasaaren kaavan toteutumiseen.
 
     
  Rakentaminen  
     
  Rakentamisessa on edistytty kolmen erilaisen "savusaunan" käyttöön. Asiakkailta on saatu miellyttävät palautteet käsin veistetyn Perinnesavun, 8-kulmaisen Haapasavun sekä pienemmän Maisemasavun pehmeistä löylyistä sekä kuumavesialtaiden rentouttavasta elämyksestä.

Rakennukset on rakennettu erilaisina arkkitehtuuriltaan, rakenteiltaan ja puumateriaaleiltaan. Ne toimivat myös saunanäyttelynä ja puurakentamisen esimerkkikohteena.
 
     
  Lehdistön ylistävät artikkelit Saunasaaresta ovat vahvistaneet uskoa saunakeitaan rakentamiselle ja toiminnalle.

Toivotamme saunan ystävät tervetulleiksi kehittyvään Saunasaareen kokemaan elämyksen!
 
     
 

Onnellista elämää saunasaaressa!

Rainer Hanhilahti
Toimitusjohtaja

Helsingin Saunasaari Oy

 
     
Helsingin Saunasaari Oy :: PL 105 :: 00161 HELSINKI :: GSM 050 525 0393 :: info@saunasaari.fi